Menu

Kalenteri

Kalenteri

joulukuu

 • Vientiseminaari: Ruotsi ja Suomi Paikka: Uumaja, Ruotsi Lisätietoja

  Ruotsi ja Suomi tarvitsevat toisiaan menestyksekkääseen vientiin

  Ruotsalaisille yrityksille: Go East. Suomalaisille yrityksille: Go West. Mutta miksi? Vastaus on yksinkertainen: Merenkurkun toisella puolella odottavat odottamattomat markkinat. Tule kuulemaan asiantuntijoiden parhaimmat vinkit siihen, miten voimme lisätä kaupankäyntiä ja investointeja Suomen ja Ruotsin välillä.

  Suomen markkinoiden kuvaillaan usein muistuttavan eniten Ruotsin markkinoita. Selitys tälle on samankaltainen yrityskulttuuri ja lainsäädäntö, joka on suurelta osin identtistä. Ruotsi on usein ensimmäinen etappi suomalaisyrityksille, jotka ovat suunnanneet katseensa kansainvälisille markkinoille.
  Ilmoittaudu tästä, viimeistään 24. marraskuuta.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 • Cleantech Kvarkens Advisory Board - Vasa Paikka: Teknologiakeskus Merinova, Vaasa Lisätietoja

  Cleanteck Kvarken - hankkeen tiimi on testannut syksyn aikana täysin uutta työtapaa, jonka tavoitteena on solmia uusia liikekumppanuuksia energia- ja ympäristöalan yritysten välillä kummallakin puolella Merenkurkkua. Yrityskehittäjät Ruotsin puolelta tulevat joka kuukausi Vaasaan parin päivän ajaksi tapaamaan Vaasan seudun yrittäjiä ja yritysneuvojat ja yrityskehittäjät Vaasasta tulevat olemaan paikalla Örnsköldsvikissä, Uumajassa ja Skellefteåssa kuukausittain aina muutaman päivän kerrallaan tapaamassa ruotsalaisia yrityksiä.

  Toiminnan ajatuksena on helpottaa vaasanseutulaisten yritysten yhteydenottoja Merenkurkun toisella puolella toimiviin tahoihin ja saada apua esimerkiksi yritysetablointeihin.

  – Olemme kuunnelleen yritysten tarpeita ja kiinnostus yhteistyökumppanuuksiin yli Merenkurkun on ollut suurta. Yritykset kaipaavat apua kontaktien saamiseksi. Olemalla paikalla Vaasassa voimme jatkuvasti poimia suomalaisyritysten toiveita ja mätsätä niitä Ruotsin puolella toimivien yritysten kiinnostuksiin ja tarpeisiin, Cleantech Kvarkenin projektivetäjä Peter Hedman sanoo.

  Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tai varaa aika maksuttomaan tapaamiseen jo tänään!