Menu

Cleantech Kvarken

- Rajat ylittävä yritysyhteistyö

Cleantech Kvarken -hankkeessa Västerbotten, Örnsköldsvik ja Vaasan seutu tekevät yhteistyötä. Tavoitteena on rajat ylittävä yritysyhteistyö ja energia- ja ympäristöalan tuotteiden ja palveluiden vienti. Hanke on kolmivuotinen, ja sen budjetti on noin 1,3 miljoonaa euroa.

Hanke vahvistaa Västerbottenin läänin, Vaasan seudun ja Örnsköldsvikin kunnan kehittymistä johtavina seutuina energia- ja ympäristötekniikan alalla kokoamalla voimat kummallakin puolella Merenkurkkua. Västerbottenissa ja Örnsköldsvikissä on muun muassa edistynyttä tutkimusta, demo- ja pilottilaitteita sekä täyden mittakaavan teknisiä ratkaisuja. Pohjanmaalla on 11 000 työntekijää energia-alalla sekä energia- ja ympäristötekniikkaan keskittynyt teknologiapuisto. Suomen hallitus on nimennyt Vaasan alansa Center of Excellenceksi, ja maailman johtavat yritykset Vaasasta myyvät energiaa ja osaamista muun muassa Afrikassa.

TULEVAISUUDEN RATKAISUT

Hanke tuo seudulle kestävää kasvua, enemmän työmahdollisuuksia, useampia ja kasvavia yrityksiä, enemmän taloudellisesti kannattavia tuotteita ja palveluita sekä vahvempaa yhteistyötä korkeakoulujen, kuntien, seudun ja elinkeinoelämän välillä.

LISÄÄNTYNYT LIIKETOIMINTAYHTEISTYÖ ANTAA MAHDOLLISUUKSIA

Hanke sisältää suuria mahdollisuuksia sekä elinkeinoelämälle että vesi-, jäte- ja energia-aloilla toimiville julkisille yrityksille. Hanke on suuntautunut ensisijaisesti uusille markkinoille, mutta se johtaa myös seutujen lisääntyneeseen liiketoimintayhteistyöhön.

Hanke lyhyesti:

  • Suomalais-ruotsalainen yhteistyö
  • Talousarvio 1,3 miljoonaa euroa
  • Painopisteenä ympäristöteknologiayritykset