Menu

Paneelikeskustelu ”Kuinka olemme hoitaneet tasa-arvoasioiden integroinnin?” Botnia-Atlantican vuosikonferenssissa, joka järjestettiin Uumajassa 21.9.2017. Vasemmalta Erik Sandén, Västerbottens Museum, Kulturspår i Landskapet -hanke; Triinu Varblane, Merinova, Cleantech Kvarken; Andreas Forsgren, Uumajan kunta, E12 Atlantica Transport sekä paneelin moderaattori Helene Brewer.

2017-10-03

Cleantech Kvarken edustettuna Botnia-Atlantican vuosikonferenssin paneelikeskustelussa

Triinu Varblane Cleantech Kvarkenista osallistui paneelikeskusteluun ”Kuinka olemme hoitaneet tasa-arvoasioiden integroinnin?” Botnia-Atlantica -ohjelman vuosikonferenssissa, joka järjestettiin Uumajassa 21.9.2017.

Paneelikeskustelun aikana esiteltiin Cleantech Kvarken -hanke, kerrottiin kuinka hankkeessa on huomioitu tasa-arvonäkökulma, mikä on ollut helppoa ja mitkä ovat olleet menestystekijöitä, mitä haasteita on kohdattu sekä mihin konkreettisiin ja liiketoimintaa hyödyttäviin tuloksiin tietoisessa ja jatkuvassa tasa-arvotyössä on päästy.

Tasa-arvonäkökulman esille tuominen on tärkeää myös niille yrityksille ja organisaatioille, joiden kanssa hanke tekee yhteistyötä. ”Useat yhteistyökumppaniyritykset vaihtoivat valokuviaan yrityskatalogissamme sen jälkeen, kun olimme keskustelleet valokuvien esittämän maailman tasa-arvoisuudesta”, Triinu kertoo. Hän antaa ohjeeksi muille olla avoin ja välttää skeptisyyttä, sekä aloittamaan helpoista asioista kuten tasa-arvosta rekrytoinnissa, valokuvauksessa, esityksissä, projektin seminaarien ja muiden tilaisuuksien puhujien kanssa ja niin edelleen. ”Sen sijaan, että vain kirjoitetaan raportteja, voi jokainen meistä toimia.” hän toteaa. Triinu muistuttaa myös kaikkia kiinnostuneita osallistumaan Women With Impact -tapahtumaan lokakuussa: ”Tule mukaan Women With Impact -tapahtumaan Uumajaan 19.10. tai vastaavaan tapahtumaan Vaasaan tammikuussa 2018!”

Cleantech Kvarken ja muut Interreg Botnia-Atlantica -hankkeet viettivät kaksi mielenkiintoista ja antoisaa päivää ohjelman vuosikonferenssissa Uumajassa 20.-21.9. Toisen konferenssipäivän teemana oli tasa-arvo.