Menu

2017-10-04

Kauppa Skellefteå Kraftin kanssa vahvistaa VEOn asemaa Ruotsissa

 

VEO on solminut sopimuksen Skellefteå Kraftin kanssa, joka on yksi suurimmista energiayhtiöistä Ruotsissa. Kauppa koskee Rebnisin vesivoimalaitoksen sähköistyksen ja automaation modernisointia. Tilaus tulee entisestään vahvistamaan VEOn asemaa Ruotsin markkinoilla. Skellefteå Kraft on aiemminkin toteuttanut monta onnistunutta projektia VEO kumppaninaan.

Skellefteå Kraftin kanssa tehty sopimus tukee VEOn kasvustrategiaa Ruotsissa ja avaa mahdollisuuden lisätä työntekijöiden määrää VEOn Ruotsin toimistossa.

”Viimeisen viiden vuoden aikana olemme toimittaneet kolme sähköistys- ja automaatioprojektia Skellefteå Kraftin vesivoimalaitoksiin. Kaikki projektit on viety onnistuneesti läpi: olemme pysyneet aikataulussa ja toimitetut ratkaisut ovat olleet huippulaatua”, VEOn vesivoimayksikön varajohtaja Kim Råholm kertoo.

Rebnisin vesivoimalaitoksen sähkö- ja automaatiojärjestelmät ovat tulleet elinkaarensa päähän ja ne täytyy nyt modernisoida. Samanaikaisesti turbiini uusitaan ja generaattori käy läpi perusteellisen huollon. Uudet järjestelmät lisäävät voimalan luotettavuutta ja tehokkuutta.

Rebnisin modernisointihankkeessa VEO osoittaa vahvuutensa: paikan päällä tapahtuvan käyttöönoton ja testauksen sekä käyttöhenkilökunnan koulutuksen. Olemassa olevan vesivoimalaitoksen modernisointi ja korjaus vaatii syvällistä osaamista. Jotta voidaan integroida uusia ratkaisuja, täytyy tietää miten olemassa olevat laitteet ja järjestelmät toimivat. Syksyllä 2017 alkanut Rebnis-projekti luovutetaan tilaajalle syksyllä 2018. Projektin tuo VEOlle useamman miestyövuoden verran töitä, mutta se työllistää myös merkittävän määrän alihankkijoita.

Lisätietoja:

Kim Råholm, Vice President, Hydropower, VEO, +358 207 1901