Menu

2017-11-29

Liiketoimintamahdollisuuksia Barcelonan Smart City Expossa

Smart City Expossa Barcelonassa Pohjoismaiden paviljongissa sijainnut North Sweden Cleantechin ja Cleantech Kvarkenin yhteisosasto houkutteli kävijöitä viime viikolla. Noin 20 000 messuvierasta saivat osastolta tietoa seuduista sekä Pohjois-Ruotsissa ja Vaasan seudulla sijaitsevista yrityksistä.

 Paikalla oli myös alueellisia yritysedustajia, jotka tarttuivat tilaisuuteen kertoa kestävää kehitystä edistävistä yritysideoistaan kiinnostuneille kuulijoille.

– Messuille osallistuminen avasi meille ovia, mikä muutoin ei olisi start-up -yritykseltä onnistunut. Yhteisosastolle osallistuminen oman osaston asemesta antoi meille myös vapauden osallistua tärkeisiin liiketapaamisiin. Olemme saaneet paljon uutta energiaa ja luoneet lukuisia uusia kontakteja, Service Noden Pontus Kressner kertoo.

Service Noden lisäksi myös edustajat yrityksistä Aquaductus, Skellefteå Kraft ja Umeå Energi olivat paikalla yhdessä Cleantech Kvarkenin Linnéa Egnor Byströmin ja North Sweden Cleantechin Helena Näsströmin ja Jeanette Holmlundin kanssa.

Messuille osallistui yli 675 näytteilleasettajaa yli 700 eri maasta. Yhteisosasto sijaitsi Pohjoismaiden paviljongissa, missä oli myös monia muita kaupunkeja ja organisaatioita Pohjoismaista. Näin naapurimaiden ja pohjoismaisista kestävistä ratkaisuista kiinnostuneiden delegaatioiden kanssa saatiin luotua uusia kontakteja ja käytyä antoisia keskustelua.

Kiinnostus messuosastoa kohtaan oli suurta, ja myös järjestetyt speed dating -tapaamiset olivat suosittuja. EEN:n Match Making -tapahtuma generoi monia kyselyitä seudulle, ja monen tapaamisen tuloksena oli puolestaan kyselyitä technical visit -tyyppisistä vierailuista sekä busines-neuvotteluista.

Smart City -messuilla luotiin siis uusia liiketoimintamahdollisuuksia älykkäiden kaupunkien välillä, ja monet tulevat vierailut johtavat mahdollisesti myös kansainväliseen yhteistyöhön.