Menu

2018-05-07

Cleantech Kvarken All-Energy -messuilla

All-Energy on Iso-Britannian suurin uusiutuvan energian messutapahtuma, ja se järjestetään vuosittain Skotlannissa. Cleantech Kvarken -hanke osallistui tapahtumaan, jossa solmittiin tärkeitä kontakteja toimijoihin, jotka työskentelevät uusiutuvaan energiaan siirtymisen parissa.

All-Energy -messuille kokoontui brittiläisten markkinoiden tärkeimmät toimijat, mikä loi myös mahdollisuuksia solmia uusia kontakteja. Uumajalaisyritys Seaflex AB, joka valmistaa korkealaatuisia ja joustavia kiinnitysköysiratkaisuja, osallistui Cleantech Kvarkenin kanssa samalle messuosastolle yhdessä Jukoluxin ja VEOn sekä EnergyVaasan ja North Sweden Cleantechin kanssa.

– All-Energy oli erittäin mielenkiintoinen tapahtuma uusien kontaktien solmimiseen segmentissä, joka on voimakkaassa nousussa ympäri maailmaa. Saimme monia mielenkiintoisia liidejä, jotka toivottavasti johtavat kauppoihin ja joissa on potentiaalia johtaa erittäin suurin hankkeisiin ja tärkeään yhteistyöhön. Yhteinen messuosasto oli kustannustehokas tapa testata, onko messu oikea tapahtuma juuri meidän yrityksellemme, Seaflex Ab:n myyntipäällikkö Robin Wilhelmsson kertoo.

Richard Bellingham, joka on kestäviin kaupunkeihin keskittyvän instituutin päällikkö Strathclyde Universityssä, luennoi messuilla. Tapaamisessamme hän kertoi muun muassa siitä, kuinka he aikovat edetä toteuttaessaan muutoksia, joita vaaditaan Glasgow’n kehittämiseksi älykkääksi ja kestäväksi kaupungiksi. Bellinghamin mukaan on tärkeää, että on olemassa kokonaisnäkemys eikä saa antaa hankkeiden jäädä erilleen muusta. Samanaikaisesti heidän täytyy katsoa mitä Glasgow tarvitsee, sen sijaan että ostetaan ratkaisuja ja vasta sitten etsitään ne ongelmat, joihin tuo ratkaisu olisi vastaus. Skotlanti on suurten muutosten edessä, kun muun muassa tavoite vähentää dieselkulkuneuvojen määrää on asetettu kahdeksan vuotta aiemmin kuin muualla Iso-Britanniassa. Tämä tarkoittaa, että vaihtoehtoisten kuljetusvälineiden innovatiivisille ratkaisuille on tarvetta. Seudun yrityksille tämä tarkoittaa liiketoimintamahdollisuuksia, kun heidän tarjoamiensa palveluiden ja ratkaisujen tulisi voida ratkaista Glasgow’n ongelmat.