Meny

våra cleantechföretag

Nedan finns en presentation av några av de företag vi stödjer och samarbetar med i regionens cleantechsatsning. Längre ned hittar du en komplett lista på de företag som har valt att medverka i projektet och som ingår i vår företagskatalog. Företagen finns i Västerbotten, Vasaregionen och Örnsköldsvik.

Listan uppdateras kontinuerligt. Kontakta oss gärna om ditt företag har ett intresse av att samarbeta med oss och finnas med på vår hemsida samt i företagskatalogen. Kontakt >öppnas i nytt fönster

Global fire soultions

Mirka

Mirka Ltd är världsledande inom teknologisk innovation för slipmedel och erbjuder ett komplett utbud av tekniskt överlägset slipmedel av hög kvalitet, innovativt utformade verktyg, kompletterande produkter och kompletta slipsystem. Mirka Ltd är ett globalt expanderande företag med 16 dotterbolag i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien. Huvudkontor och produktion ligger i Finland. Mer än 90% av Mirkas produkter exporteras och säljs i mer än 90 länder.

Mirkas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SP processum

Envigas

Envigas levererar termokemiska processer som skapar värde ur organiska restprodukter. Allt organiskt material kan användas för att producera biokol och annan energi med våra processer. Trä, bark eller sågspån från skogar, stjälkar, skal eller halm från jordbrukssektorn eller till och med uppslamningar som gödsel eller spillvattenslam kan användas i våra processer för att skapa värde ur. Biokol som används som markförbättring fungerar som kolsänkor. Med biokol i jorden kan man förbättra jordens fertilitet, samt minska kväveoxid- och metanutsläpp. Materialet kan även skapa värme och kyla lokalt. Biokol har utöver det en potential att ändra jordbruket från att "skörda och bränna" till "skörda och förkolna" mentalitet.

Envigas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spacetime

CGI

Med 65 000 yrkesverksamma på 400 kontor i 40 länder, främjar CGI lokalt ansvar för kunders framgångar samtidigt som de tillhandahåller leveranser från globala aktörer direkt till den lokala kunden. Sedan starten 1976, tillämpar CGI en disciplinerad leveransmetod som har blivit ledande inom branschen på leveranser i tid och att hålla budget. Vår högkvalitativa företagsrådgivning, systemintegration och outsourcingtjänster hjälper kunder att utnyttja nuvarande investeringar samtidigt som de antar ny teknik och affärsstrategier som uppnår toppresultat.

CGI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagskatalogen

Katalogen innehåller 198 cleantechföretag. Med cleantech menar vi produkter och tjänster som bygger på miljöhänsyn och klimatsmarta lösningar. Cleantechföretag kan finnas inom alla branscher, tex. energi, skog, IT eller life science. Det viktiga är att företagen jobbar med produkter, tjänster och processer där miljörelevans är den drivande kraften för att skapa affärer och tillväxt.

Företagen i katalogen presenterar sitt erbjudande och vad de söker för kunder och samarbeten.

 

Vill du beställa en katalog?

Mejla en förfrågan med organisation och adress till Peter.Hedman@Uminovainnovation.se eller Johan.Wasberg@Merinova.fi