Meny

våra cleantechföretag

Nedan finns en presentation av några av de företag vi stödjer och samarbetar med i regionens cleantechsatsning. Längre ned hittar du en komplett lista på de företag som har valt att medverka i projektet och som ingår i vår företagskatalog. Företagen finns i Västerbotten, Vasaregionen och Örnsköldsvik.

Listan uppdateras kontinuerligt. Kontakta oss gärna om ditt företag har ett intresse av att samarbeta med oss och finnas med på vår hemsida samt i företagskatalogen. Kontakt >öppnas i nytt fönster

Global fire soultions

Prismalence

Prismalence säljer energieffektiva industrilampor baserade på patenterade linsteknik. Prismalence har ett patenterat optiksystem med prismatiska linser. Det rektangulära ljuset täcker upp mer av ytan jämfört med de traditionellt runda ljuskäglorna. Det slutna systemet ger minimalt ströljus och bra energibesparingar. Prismalence belyser hamnar i bl.a. Stockholm, London, Singapore och Dubai och har en komplett lösning för alla belysningsbehov på terminaler, men levererar även till andra kunder med höga krav såsom järnvägen och den tunga skogs-, stål- och gruvindustrin.

Prismalences webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SP processum

Smart Climate

Smart Climate Scandinavian AB erbjuder ett miljövänligt, patenterat uppvärmnings- och kylsystem för parkerade enheters kabinutrymmen till främst kommersiella flygplan och fartyg. Vi erbjuder både mobila och fasta monterade enheter. Den mobila enheten, som inte behöver något drivfordon eftersom den har egen körning, är lämplig för dockning till det flygplan som parkeras vid porten. Båda varianterna använder våra unika reglersystem som optimerar energianvändningen och bidrar till en kostnads- och miljöeffektiv lösning för uppvärmning och kylning av parkerade flygplan.

Smart Climates webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spacetime

Cellpac

Sedan starten 1989 arbetar vi med många olika leverantörer för att erbjuda ett brett sortiment av kvalitetsbatterier. Vi utvecklar och tillverkar alla typer av uppladdningsbara batterier enligt våra kunders krav. Till exempel elverktyg, nödbelysningssystem, friskluftshjälmar och industriella batterier. Vi tillverkar i enlighet med ISO 9001/14001 kvalitetsstandard. Med vårt unika batteribyte och påfyllningssystem tar vi hand om våra kunders farliga avfall som skickas för återvinning till ”Akkuser” i Nivala. Våra kunder består av privatpersoner, företag och stora industrier.

Cellpacs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagskatalogen

Katalogen innehåller 167 cleantechföretag. Med cleantech menar vi produkter och tjänster som bygger på miljöhänsyn och klimatsmarta lösningar. Cleantechföretag kan finnas inom alla branscher, tex. energi, skog, IT eller life science. Det viktiga är att företagen jobbar med produkter, tjänster och processer där miljörelevans är den drivande kraften för att skapa affärer och tillväxt.

Företagen i katalogen presenterar sitt erbjudande och vad de söker för kunder och samarbeten.

 

Vill du beställa en katalog?

Mejla en förfrågan med organisation och adress till Peter.Hedman@Uminovainnovation.se eller Johan.Wasberg@Merinova.fi