Meny

Kalender

Kalender

december

 • EXPORTSEMINARIUM: SVERIGE OCH FINLAND Plats: Umeå, Sverige Mer information

  SVERIGE OCH FINLAND BEHÖVER VARANDRA FÖR FRAMGÅNGSRIK EXPORT

  Svenska bolag: Go East. Finska bolag: Go West. Varför? Svaret är enkelt: på andra sidan viken väntar en marknad med oanade möjligheter. Kom och lyssna på experternas bästa tips för hur vi kan öka handeln och investeringarna mellan Finland och Sverige.

  Finland beskrivs ofta som den marknad som är mest lik den svenska. Förklaringen ligger i en liknande affärskultur och lagstiftning som till stora delar är identisk. Sverige är ofta den första etappen för finska bolag med siktet inställt på den internationella marknaden.

  Anmäl dig här, senast 24 november!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Cleantech Kvarkens Advisory Board - Vasa Plats: Vasa, Finland Mer information

  Cleantech Kvarkens projektteam testar under hösten ett helt nytt arbetssätt för att etablera nya affärskontakter inom energi- och miljöbranschens företag i Kvarkenregionen. Svenska affärsutvecklare kommer till Vasa ett par dagar varje månad för att träffa Vasaregionens företag och affärsutvecklare från Vasa besöker Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå på svenska sidan med samma upplägg.

  Tanken är att göra det lättare för företag intresserade av affärsmöjligheter på andra sidan Kvarken att kontakta projektteamet och få hjälp med t.ex. etableringar.

  – Vi har lyssnat på företagens behov och intresset är stort för affärssamarbeten över Kvarken. Företagen efterfrågar hjälp med kontakter. Genom att finnas på plats i Vasa kan vi på svenska sidan kontinuerligt fånga upp önskemål från finska företag och matcha dem mot våra företags affärsintressen, säger Peter Hedman, projektledare för Cleantech Kvarken.

  Välkommen att kontakta oss för mer information om träffarna eller boka in ett kostnadsfritt möte redan idag!