Meny

2017-11-29

Affärsmöjligheter på världsmässan Smart City i Barcelona

I den nordiska paviljongen på världsmässan Smart City Expo Barcelona lockades härom veckan besökare till den gemensamma montern för North Sweden Cleantech och Cleantech Kvarken. De ca 20 000 mässbesökarna fick i montern information om regionen och företag som finns i norra Sverige och Vasa.

På plats fanns även regionala företagsrepresentanter som tog chansen att berätta om sina hållbara företagsidéer för intresserade åhörare. - Att delta på mässan öppnade upp en dörr för oss som inte annars varit möjlig för ett start-up bolag och upplägget att delta i den gemensamma montern och inte ha en egen, har gett oss frihet att kunna delta i fler viktiga affärsmöten. Det har även bidragit med energi och skapat många nya kontakter, berättar Pontus Kressner från Service Node. 

Förutom Service Node fanns representanter från Aquaductus, Skellefteå Kraft och Umeå Energi på plats tillsammans med Linnéa Egnor Byström från Cleantech Kvarken samt Helena Näsström och Jeanette Holmlund från North Sweden Cleantech.  

Mässan har över 675 utställare från mer än 700 länder. Monter hittades i den nordiska paviljongen tillsammans med många andra städer och organisationer från Norden, vilket skapade nya kontakter och givande samtal med såväl grannländer som delegationer intresserade av nordiska hållbara lösningar. 

Intresset för montern var stort och även de arrangerade speeddating-mötena var populära. Europé Enterprise Networks Match Making event genererade många förfrågningar till regionen och flera möten resulterade i sin tur förfrågningar om technical and business visits. 

Sammanfattningsvis skapades nya affärsmöjligheter inom smarta städer under Smart City-mässan och flera av de kommande besöken har potential att leda till internationella samarbeten för regionen.